Over F

Tijdlijn

Het grote F-interview

Biografie

Als F in 2006 het levenslicht ziet, zijn de bandleden gemiddeld zoʼn 17 jaar oud. Door hun grenzeloze enthousiasme en tomeloze energie te bundelen met hun uitzonderlijke muzikale potentie, weten ze in een jaar tijd een kleine aardverschuiving in de Haagse muziekscene teweeg te brengen.

In 2007 wordt het eerste album ʻFantastiezʼ uitgebracht. De titeltrack wordt met een creatieve, zelfgemaakte videoclip een bescheiden zomerhitje. F sleept als eerste band ooit drie Haagse Popprijzen tegelijk in de wacht en verzorgt het voorprogramma van de Golden Earring in de Heineken Music Hall en Ahoy.

F verzorgt in twee jaar tijd ruim 250 optredens en start in het najaar van 2010 met een gloednieuw concept: elke 6 weken een nieuwe single mét videoclip, gepresenteerd op een releaseparty. Tegen alle verwachtingen in lukt het F om zich aan het moordende releaseschema te houden.

Het plan werpt zijn vruchten af: met ʻFeverʼ zit F bij De Wereld Draait Door. De track staat dagenlang in de top 5 van de iTunes Chart, de band is te gast op 3FM bij Giel en Claudia de Breij, ʻFeverʼ knalt de charts binnen en er wordt een boekingsdeal getekend met AT Productions.

Na de provocerende en humoristische video bij de kerstsingle ʻFirst of Noelʼ is F begin 2012 toe aan de 12e release binnen het vernieuwende concept en is het tijd voor een album: ʻFamousʼ. De band presenteert het album met een spectaculaire show in de Melkweg.

Met de 17e release ʻFuture Plansʼ zet F definitief een punt achter het meedogenloze releaseschema. De weggevallen tijdsdruk levert gelijk een paar zeer sterke songs op. Hiermee wordt de aandacht van CNR Entertainment getrokken, waarmee begin 2013 een deal wordt getekend. Eerst verschijnt de single ʻGeen Fuck Om Jouʼ, drie maanden later gevolgd door ʻFotoʼs Van Jou En Mij (Flits)ʼ. Laatstgenoemde single wordt wekenlang bijna dagelijks gedraaid bij Evers Staat Op op 538.

In mei 2014 speelt de band zich opnieuw in de kijker met het WK-lied ʻOranjeʼ, opgenomen met Frank Evenblij en Erik Dijkstra van Bureau Sport. De single is de opmaat naar het nieuwe album ‘Drama Op De Dansvloer’, dat op 12 juni 2014 zal worden uitgebracht.

Houd www.fmusic.nl in de gaten voor het meest recente nieuws rondom F.